…chemische theorie en modellen te vertalen naar uitvoerbare adviezen.
Als kind wilde ik altijd weten hoe dingen werkten en gemaakt werden, wat leidde tot mijn studie Scheikunde aan de Radboud Universiteit. Binnen deze studie ging ik mij steeds meer interesseren in de effecten van alle stoffen die we maken op het milieu. Tijdens de master Science, Management and Innovation verdiepte ik me in de verschillende aspecten die komen kijken bij de vertaling van laboratoriumonderzoek naar de maatschappij. In mijn scriptie combineerde ik dan ook de vaardigheden en kennis vanuit mijn studie met een actueel probleem door PFAS in het milieu te modelleren. Door deze combinatie van kennis en vaardigheden zet ik mij in om een brug te slaan tussen theoretische modellen en de praktijk.
Mijn drijfveer is om een positieve impact te maken op het klimaat. Ik ben er zelf van overtuigd dat de sleutel hiervoor schuilt in meer circulariteit in verschillende ketens, omdat dit tegelijkertijd de hoeveelheid grondstoffen die we onttrekken kan verminderen en minder afval achterlaten. Maar dit kan niet alleen maar komen uit nieuwe technologieën en een paar vooruitstrevende projecten, circulariteit omvat volgens mij een verandering in de gehele maatschappij en ons denken.
De milieumeetlat en de ondersteuning van verschillende keurmerken vind ik prachtige voorbeelden van het inzichtelijk maken van alle kennis die de wetenschap ons heeft opgeleverd. Waarom zouden we van iedereen individueel verwachten zich in elke kleine keuze te verdiepen, als we met duidelijke taal en getallen in een keer een hoop mensen kunnen helpen een keuze te maken?