Duurzaam ondernemen: hoe dan?
12 August 2024

Laat je inspireren tijdens de landelijke Demodag Duurzame landbouw, vrijdag 6 september!

Op vrijdag 6 september openen de Demobedrijven Duurzame Landbouw van De Groene Vonk opnieuw hun deuren tijdens de Landelijke Demodag. Dit jaar doen ook de demobedrijven van Deltaplan Agrarisch Waterbeheer mee! Samen laten de bedrijven zien hoe zij werk maken van toekomstbestendig ondernemen mét verdienmodel. Tijdens deze Demodag delen ze hun aanpak met jou. Bezoek op vrijdag 6 september een bedrijf bij jou in de buurt en laat je inspireren!

Verschillende activiteiten
Elk deelnemend bedrijf organiseert een eigen activiteit op 6 september. Met deelnemende akkerbouwbedrijven, tuinderijen, melkveehouderijen en gemengde bedrijven is er een interessant bedrijf voor iedereen. Bekijk de werking van een sproeisysteem tegen stikstofemissie in de stal, ontmoet Robot-One, zie op welke manier vaste plantenteelt goed samengaat met natuur, of krijg een rondleiding door Het Leuker Voedselbos.

De Groene Vonk én Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW)
Op deze Demodag bundelen De Groene Vonk en het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer hun krachten. In beide projecten zoeken demobedrijven naar manieren om hun bedrijf toekomstbestendig te maken én te houden, en delen zij hun ervaring met collega’s. Zij zetten bijvoorbeeld stappen voor het verbeteren van de bodem door water beter vast te houden, slim te bemesten of het gebruik van gewas-bescherming te minimaliseren. Iedere ondernemer is anders, dus elk demobedrijf heeft een eigen verhaal. De ene ondernemer kiest voor technologie (zoals de inzet van drones), de ander voor biologie (zoals de inzet van natuurlijke vijanden) en een derde gaat voor een combinatie van beide. De deelnemende ondernemers delen graag hun ervaringen, om zo van elkaar en van jou te leren.

Aanmelden
Op www.groeiennaarmorgen.nl/demodag kun je je aanmelden voor een activiteit die jou aanspreekt. Hier vind je een overzicht van de activiteiten van de bedrijven, hun sector en thema en welk programma zij aanbieden. Deelname is kosteloos. Kijk dus snel welke bedrijven bij jou in de buurt zitten en laat je inspireren!

Beeldmerk Landelijke Demodag Duurzame Landbouw 2024

Bron: www.toolboxwater.nl/duurzaam-ondernemen-hoe-dan/